Мерсисајд полицијата и градскиот совет на Ливерпул беа под оган откако ги повикаа луѓето да "вложат" да ги спречат жените да бидат силувани

POLICE and a council have been blasted for “sufferer shaming” after they urged individuals to “step in” to cease ladies being raped. Merseyside Police and

Прочитај повеќе

Разбојниците, поттикнувачите и сексуалните престапници меѓу криминалците избегале од казна под систем за отстранување на случајот - и покрај признавањето на нивниот прекршок

THOUSANDS of great crimes are being shelved by police below a “tender justice” system with robbers, arsonists and intercourse offenders escaping punishment regardless of admitting

Прочитај повеќе